Over Theo Verhoeven en ontdekking van de uitgestorven minimens; Paul Arnoldussen en Gert Knepper

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Udenaar Theo Verhoeven (1907-1990) werd in 2003 postuum wereldberoemd door de ontdekking van de Floresmens, de uitgestorven minimens van het Indonesische eiland Flores. Tegenwoordig wordt hij zowel geprezen als ‘geniaal ontdekker’ (paleontoloog John de Vos) als gehouden voor tragische held: ‘de man die niet die genoeg groef’ (auteur Frank Westerman in ‘Wij, de mens’).

Verhoeven was zoveel meer dan alleen maar opgraver van botten en stenen: hij leidde een tot nu toe vrijwel onbekend, maar fascinerend bestaan. Voor het eerst verschijnt nu zijn biografie, door Gert M. Knepper. 

Dit is een eerste samenwerking met Argus.
Argus is een tweewekelijks periodiek, dat in maart 2017 voor het eerst verscheen. Het brengt nieuwsachtergronden en opiniestukken en verschijnt uitsluitend op papier. Het blad wordt uitgegeven door Stichting Arguspers en Theo Bouwman, bestuurslid van Arguspers en voormalig topman van PCM Uitgevers. De stukken worden voornamelijk geschreven door (oud-)journalisten. Het blad is opgemaakt als krant en is vernoemd naar de journalist Argus uit het werk van Marten Toonder. De initiatiefnemers Paul Arnoldussen (ex-Het Parool) en Rudie Kagie (ex-Vrij Nederland) vormen de hoofdredactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *