#63 – Next-gen Xbox, Firefox Premium en gameabonnementen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het is E3-week! Normaliter betekent dat een sloot aan nieuw aangekondigde games, maar dit jaar valt dat mee en zien we vooral meer van games waarvan het bestaan al bekend was. De nadruk ligt op hardware en distributie, met het oog op de toekomst.

Bijvoorbeeld nieuwe consoles: eerder dit jaar lichtte Sony al een tip van de PlayStation 5-sluier op en in de afgelopen week deed Microsoft dat voor de volgende generatie Xbox. Wat blijkt? Op papier zien ze er verdraaid hetzelfde uit, wat hardware betreft dan. Wat betekent dat voor ontwikkelaars en gaan we echt games met 8k en 120fps zien? Dat bespreken we onder meer in de aflevering van deze week.

Een andere E3-trend is de manier waarop games worden gekocht en verspreid. Natuurlijk zijn er streamingdiensten in opkomst, maar ook mensen die hun games graag lokaal draaien, hoeven daarvoor steeds minder vaak de game aan te schaffen. Microsoft breidde zijn Xbox Gamepass namelijk uit naar de pc en Ubisoft komt met een all-you-can-playsysteem onder de noemer Uplay+. Is dit een goede manier voor gamers om goedkoop aan hun games te komen of zit er een addertje onder het gras?

Verder heeft Arnoud het over Mozilla’s plannen voor Firefox Premium en wat het doel hiervan kan zijn, is Wout vrij lyrisch over de HBO-serie Chernobyl en de bijbehorende podcast, en heeft Joris nieuwe tech gekocht die toch ook weer ouderwets is.

00:20 Opening

00:30 We hebben een Dutch Podcast-award gewonnen!

03:31 Joris heeft een ouderwets stuk technologie gekocht

10:25 Mozilla komt met Firefox Premium

16:25 Wout vindt Chernobyl de beste tv-serie in jaren

20:04 Hoe een podcast een tv-serie nog beter kan maken

23:29 Welke vragen moeten we beantwoorden tijdens het Techpodcastfestival?

25:47 Het tegenvallende gameaanbod van de E3 dit jaar

28:00 Er zitten steeds meer hollywoodacteurs in grote games

30:42 De nieuwe Xbox komt eind 2020 en lijkt veel op de PS5

36:30 De voors en tegens van een cinematic trailer

42:29 Game-uitgevers gaan de Netflix-kant op

53:04 Joris kijkt uit naar Watchdogs Legion

55:59 Sneakpeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *