Benny Sings: De ambachtsman op zoek naar een wereldhit

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Achter Benny Sings schuilt één persoon: zanger, songwriter, producer en multi-instrumentalist Tim van Berkestijn, die in 2003 zijn eerste Benny Sings-album uitbracht dat meteen op allerlei plekken in de wereld werd opgepikt.

De nieuwe plaat van Benny Sings heet City Pop en dat is tevens de naam van het genre muziek dat hij maakt: blue-eyed soul, ’70s-pop-R&B, ambachtelijk gecomponeerde popmuziek voor volwassen mensen in de moderne metropool. City pop, dus.

Tim is voortdurend op zoek naar de perfecte song. Voor minder dan een wereldhit leeft hij het niet. En die zoektocht is verslavend. Heerlijk verslavend, zo zegt hij zelf. Maar wat als je die grote hit maar niet schrijft? Faal je dan als muzikant? En hoe ga je dan door?

We praten erover in Benny Sings Studio, een kleine ruimte onder een brug in het centrum van Amsterdam. Dé plek waar die wereldhit gemaakt gaat worden. Ooit.

_____________________

Alle liedjes van Benny Sings zijn te vinden in de Studio de Wit playlist op Spotify. Net als die van Yellow Claw, Pip Blom en alle artiesten uit het eerste seizoen!

De andere muziek in deze aflevering is van Jahzzar.

One thought on “Benny Sings: De ambachtsman op zoek naar een wereldhit

  1. Bij Job is iedereen zo eerlijk. Eerder al Mocromaniac over zijn rammelende loopbaan, nu Benny Sings over zijn overzichtelijke ambities. Top interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *