S2E29: Hoe beleefde Yordi de kampioenswedstrijd van Galatasaray?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hoe leuk het Neutrale Kijken ook is, het blijft verleidelijk om je te laten meesleuren in emoties als clubliefde. Toen ik op zondagochtend Instagram opende en zag dat Yordi al tien foto’s van zijn 3,5 maand oude zoon in Galatasaraykleding had geplaatst, wist ik dat er weinig neutraal gekeken zou worden die dag. Zijn geliefde Gala ontving Basaksehir die dag, in een directe strijd om de titel. En ja, dan kan ik wel in mijn eentje een degradatiekraker in de Portugese competitie gaan kijken, maar neutraal kijken betekent ook empatisch zijn, met een open blik de wereld tegemoet treden en voelen wat een ander voelt. Een neutrale kijker moet kunnen kijken met een blik van een baby, de blik van Vic, en dus schakelde ik die avond in op de kampioenswedstrijd in de Turkse Super Lig. Daar zag ik in totaal 106 minuten strijd en theater, 25 opstootjes, 5 doelpunten, en aan het einde: 1 kampioen. Ik had geen Galatasarayrompertje aan, maar bij het eindsignaal wist ik zeker, dat je om te genieten van dit soort wedstrijden, niet eens een supporter hoeft te zijn.

⚽️Neutrale Kijkers wordt gepresenteerd door Peter Buurman en Yordi Yamali, in samenwerking met Dag en Nacht Media. De minuut diepteanalyse van de werkvloer wordt verzorgd door Pieter Zwart. De illustratie is van Barry Pirovano. De Gegenpressing-jingle is van Laurens Collée. De intromuziek is ‘Tachanka’ van Leon Lishner and Friends. Hij is overleden in 1995. Pokoysya s mirom. De remake van Tachanka is van Studio Kloaq.

⚽️We zijn genomineerd voor een BNR Podcast Award. Stemmen kan via: https://projects.bnr.nl/bnr-podcast-awards/podcast-awards

⚽️We hebben een nieuwe sponsor! Auto.nl! Iedere week kiezen we een auto.nl-speler van de week! Deze week was dat Wout Weghorst! Gefeliciteerd Wout Weghorst! Veel plezier ermee!

⚽️Verder werken we ook nog samen met VI Pro! Iedere week is een artikel naar onze keuze gratis te lezen via https://www.vi.nl/neutralekijkers. Deze week lees je het tweede deel van een tweeluik van Sam Planting. Vorige week schreef hij over ploegen die beter presteren dan je op basis van hun budget zou verwachten, deze week over ploegen die onderpresteren.

⚽️Abonneren kan op iTunes, daar kan je ook een recensie achterlaten. Neutrale Kijkers staat ook op Spotify, Stitcher en andere podcast-apps. Voor meer podcasts, kijk ook eens op www.dagennacht.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *